Historikk

 

Lillestrøm storband ,"Byens eget storband", har siden stiftelsen høsten 1991 lagt vekt på å være et "Ballroom" orkester. Gjennom tiden har engasjementene vært mange rundt omkring på Østlandet; fra Tønsberg, Moss via Oslo til Hamar.

Under er et bilde fra Mandal jazzfestival sommeren 1997.

Av fasjonable ballrooms hvor vi har spilt kan nevnes Sonja Hennie Ballroom (Oslo Plaza), Den Gamle Losjen , Ekebergrestauranten, Holmekollen Park Hotell og Soria Moria konferansesenter.

Til stor suksess og for fulle hus er det arrangert vinterball nesten hvert år siden 1998 for våre storbandentusiaster (på bildet over).

 

Bandet har hatt 4 musikalske ledere siden det ble startet. Den første var Ernst Rolf Asplund, deretter fulgte Tarjei Grimsby, Ole Anton Berntsen og Biørn Barlo. I dag er Bjørn Husom leder.

Høsten 2012 feiret vi vårt 20 års jubileum, der vi inviterte til festkonsert i Lillestrøm Kultursenter med Maiken S. Kroken og Morten K. Remberg som vokalister.  Til konferansier hadde vi Rigmor Galtung, som bandt dette sammen på en humoristisk måte.  Vi fylte Stjernesalen med nærmere 250 gjester og konserten fikk hyggelig omtale i lokal presse.

 

Påsken 2014 fikk bandet på kort varsel et overraskende tilbud om å stille opp ved innspilling av Lilyhammer (sesong 3) som spillende statister.  Bandet tok utfordringen på strak arm, og stilte med Steven van Zandt, Bruce Springsteen's gitarist og hovedstjernen i serien, som sang "Ring a Ding Ding" med bandet.

To mindre grupper av bandet deltok i to øvrige innslag i siste episode, med blant annet Angelina Jordan Astar (8) som vant "Norske talenter" i 2014.